Simskola

Tillsammans tränar vi på vattenövningar och arbetar vidare med barnens individuella simkunskaper och teknikutveckling, introducerar och jobbar vidare med bentag för bröst- och ryggsim.

Bilden visar tre barn med simglasögon i en bassäng

Vi använder oss av mycket motorisk träning för att lära oss att jobba med “rätt” muskelgrupper. Armtagen och de liksidiga bentagen skall synkroniseras ihop med andningen för att tillslut bli ett sammansatt simsätt.

Förkunskaper

Hoppa från kanten, doppa huvudet, skjuta ifrån kanten, glida, flyta på mage och rygg med eller utan flythjälpmedel.

För att få så homogena grupper som möjligt och därmed förbättra lärandesituationen för våra simskoleelever så har vi en testvecka som alla nya elever behöver komma till! Där testar vi förkunskapskraven och ser till att ditt barn hamnar i rätt grupp för att hen ska kunna lära sig att simma så enkelt och smidigt som möjligt. Testveckan inför höstterminen går av stapeln vecka 35, 24-30:e augusti, och det är ett krav att ha kommit till testveckan för att kunna få plats i vår simskola.

Pris

  • 12 platser per grupp, 12 tillfällen.
  • 90 kr inklusive depositionsavgift för 2 passerkort.
  • Barn fyllda 6 år vid simskolestart och uppåt.

Tider hösten 2020

Höstterminen pågår vecka 37-49 (med uppehåll vecka 44 på grund av höstlov) och för att kunna anmäla till simskolan så är det ett krav att ha varit på testveckan som är vecka 35.

Steg 1:

Måndag-torsdag kl.16.40-17.10

Steg 2:

Måndag-torsdag kl.17.20-18.00

Steg 3:

Måndag-torsdag kl.18.00-18.30