Simskola

Tillsammans tränar vi på vattenövningar och arbetar vidare med barnens individuella simkunskaper och teknikutveckling, introducerar och jobbar vidare med bentag för bröst- och ryggsim.

Bilden visar tre barn med simglasögon i en bassäng

Simskola

Vi använder oss av mycket motorisk träning för att lära oss att jobba med “rätt” muskelgrupper. Armtagen och de liksidiga bentagen skall synkroniseras ihop med andningen för att tillslut bli ett sammansatt simsätt.
Barnen simmar tillsammans med simlärare i undervisningsbassängen och föräldrar väntar utanför.

Testvecka

Vi kommer ha en testvecka innan vi öppnar anmälningarna till simskolan. Det är obligatoriskt att delta på testveckan för alla nya deltagare till årets omgång (barn med förtur behöver ej delta).

Varför vi har en testvecka är för att testa ditt barns förkunskaper, så man hamnar i rätt grupp som är bäst anpassad för barnets färdigheter. Vi vill även att barnet ska få dem bästa förutsättningarna till att lära sig simma så enkelt som möjligt.

Ni behöver inte föranmäla er till testveckan utan det är bara att välja en dag samt tid som passar er. Testet tar cirka 5 till 10 minuter att genomföra.

Testveckan är v.3 16-19:e januari

Tisdag - fredag kl. 15.00-19.00

Förkunskaper

Hoppa från kanten, doppa huvudet, skjuta ifrån kanten, glida, flyta på mage och rygg med eller utan flythjälpmedel.

Pris

  • 12 platser per grupp, 12 tillfällen.
  • 880 kr
  • För barn som fyller 6 år och uppåt

Vårtermin -24

Start: vecka 6

Steg 1- Sköldpaddan

Första nivån, för de barn som kan hoppa från kanten, doppa huvudet under vattnet, glida på mage med ansiktet i vattnet och flyta på rygg.

Steg 2 - Silverpingvinen

Andra nivån, för de barn som klarar förkunskapskraven (se ovan) samt vet hur de gör bentag och armtag. De klarar att göra flera bentag på raken med flythjälpmedel.

Steg 3 - Silverfisken

Tredje nivån, de barn som ska gå i detta steg kan nästan simma. Klarar att ta sig framåt med arm- och bentag men har tekniska brister såsom stickfot samt klarar inte att simma längre än 5 meter.

Anmälan

Anmälan för simskolan öppnar den 22:e januari 2024 klockan 12.00 fram till den 28:a januari 2024 klockan 23:59.

Ni anmäler er själva på hemsidan och ni behöver ett konto för att kunna genomföra anmälan. Tänk på att skapa ett konto dagen innan anmälan öppnar för att underlätta bokningsprocessen.

Vid evetuella frågor kring inloggningen och anmälan ring till oss på 019-588700. Viktigt att fylla i en mailadress då bekräftelse av en plats i simskolan kommer via mail.

Tänk på att det är ett krav att man deltagit på testveckan innan man anmäler sig till simskolan.

 

Vid frågor kontakta sandra.rosendahl@kumla.se