Glöm inte bort skogränsen

Vi vill återigen belysa att vi har skogräns här på badet Det är viktigt att man tar av sig sina skor i entrén, lägger dom i en skopåse och tar med sig påsen till sitt skåp

Varför är det viktigt att ta av sig skorna?

Varför det är viktigt att ni tar av er skorna när ni besöker oss är för att du passerar en massa bakterier och smuts på vägen. Där förekommer det snus, fimpar, jord och andra orenheter.

När smuts följer med in i bassängen bildas det cancerogena klorföreningar. Det är biprodukten som blir när kloret i vattnet kommer i kontakt med smuts. Smutsen hamnar i vattnet när besökaren inte duschar av sig innan eller går barfota på smutsigt golv.

Cancerogena klorföreningar blir efter ett tag "lätta" och stiger upp ur vattnet. Besökarna som är i och runt bassängen andas då in gasen som bildas, detta kan leda till astma, allergi, kroniska luftrörsbesvär samt lungcancer.

De cancerogena klorföreningarna som inte har hunnit stiga och blivit till gas följer istället med bassängvattnet till reningsverken, som i sin tur åker vidare ut i sjöar och hav.

Vi vill inte riskera att få med smuts ner i poolen. Därför ber vi er vänligen att lägga dina skor i en skopåse och ta med dom in till skåpet.

 

Tack för du tar av dig skorna när du besöker oss!