Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Hittade du inte den informationen du sökte efter? Då är du välkommen att ringa oss på 019- 58 87 00.

Är Djupadalsbadet öppet som vanligt?

Allt är öppet som vanligt på Djupadalsbadet. Alla restriktioner är borttagna och verksamheten är tillbaka till det normala. Gymgäster är välkomna att utnyttja omklädningsrummen igen. Bastun är åter öppen igen.

Öppettiderna hittar ni här.


Vad händer med mitt abonnemang hos er?

Från och med den 1 maj 2021 har alla abonnemang startat igång igen. Vi fortsätter alltså inte förlänga abonnemangen kontinuerligt längre.

Har ni ändrat era städrutiner?

Att hålla vår anläggning ren och fräsch är en viktig del i vårt dagliga arbete. Just nu städar vi mer frekvent än tidigare.

Alla tag på ytor såsom dörrhandtag, ledstänger, räcken, hissknappar, dörröppnare mm. spritas dagligen eller regelbundet.

Toaletter spritas dagligen vid städning. Toalettstol, tvättställ, blandare, spolknappar, dispensrar och handtag. Toaletter städas även extra noga just nu.

Stretchingmattorna görs rent dagligen.

Spritning sker av vår städutrustning såsom skaft, vagnar och maskinernas rattar/handtag.

Ställ med spritflaskor är utplacerade i anläggningen, vänligen använd vid besök.

Känner du dig osäker kring Covid-19 i samband med bad?

Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i speciella fall, t.ex. för att spåra en smittkälla.
KÄLLA: Folkhälsomyndigheten, Bassängbad

När det gäller publika bad, så är det viktigt att komma ihåg att smittan inte sprids via klorerat vatten. Tvärtom är klor det virus som tycker absolut sämst om att vistas i. Däremot kan viruset spridas i badets andra delar, om någon är smittad. Därför gäller det att gästerna och anläggningen är lika noga med att följa rekommendationerna på badet som på andra publika platser i landet.
KÄLLA: Svenska badbranschföreningen